Jaja: Zawiera
Mleko: Może zawierać
Orzechy: Może zawierać
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Sezam: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Pszenica: Zawiera
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
Barwniki: Nie zawiera
cukier
skrobia kukurydziana
mąka pszenna
jaja w proszku
naturalny aromat
naturalny ekstrakt z wanilii
Tekst dotyczący alergenów: Produkt może zawierać mleko, soję, orzechy, orzeszki ziemne i nasiona sezamu.
Przepisy: Sposób przygotowania:
Krem
Przygotuj:
500 ml mleka, 200 g masła lub margaryny.
Zawartość torebki rozmieszaj w 200 ml mleka. Pozostałe 300 ml mleka zagotuj. Do gotującego się mleka wlej rozprowadzony proszek. Całość gotuj na małym ogniu do zgęstnienia (ok. 3 min), energicznie rozcierając ewentualne grudki. Wystudź. Zmiksuj ugotowaną zimną masę, dodawaj porcjami miękki tłuszcz ciągle miksując.
Ciasto
Przygotuj:
250 ml wody (1 szkl.), 125 g margaryny, 5 jaj, 1 szklankę mąki pszennej (ok. 150 g), pół łyżeczki proszku do pieczenia Delecta.
Zagotuj wodę z tłuszczem, dodaj mąkę. Podgrzewaj na małym ogniu (ok. 1 min), energicznie rozcierając masę. Wystudź. Do chłodnej masy dodaj proszek do pieczenia, wbijaj kolejno jaja i miksuj na najwyższych obrotach przez 5 min. Ciasto podziel na dwie części. Połowę ciasta rozprowadź cienką warstwą na wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką blasze o wymiarach ok. 25 x 35 cm. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 220°C (bez termoobiegu) i piecz przez 10 min. Zmniejsz temp. do 200°C (bez termoobiegu) i piecz jeszcze ok. 20 min, do uzyskania złocistego koloru. Drugą połowę ciasta upiecz tak samo. Upieczone i wystudzone ciasto przełóż przygotowanym kremem i posyp cukrem pudrem.
Wymiar liczbowy: 250
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Krem karpatka oryginalna w proszku.
100% naturalne składniki
bez barwników
Rozmiar opakowania: 250
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 24 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: ok. 860 g produktu po przygotowaniu (ok. 24 porcje)