Przed otwarciem szczelnie zamknięty produkt powinien być przechowywany w suchym i chłodnym miejscu, w temperaturze poniżej 25°C. Nie przechowywać w lodówce.Zalecana 2 rok/lata/latZawiera: Mleko, Soja
Waga brutto (gram) |
396 |
Waga lub objętość netto |
350g e |
100 ml gotowego do spożycia mleka (% RWS*): Wartość energetyczna kJ/kcal : 265/63, Tłuszcz, w tym g : 2,5, kwasy tłuszczowe nasycone g : 0,6, kwasy tłuszczowe jednonienasycone g : 1,4, kwasy tłuszczowe wielonienasycone g : 0,4, Węglowodany, w tym g : 8,3, cukry g : 6,5, Błonnik g : 0,8, Białko g : 1,5, Sól g : 0,06, Witaminy:, Witamina A µg : 66 (17%), Witamina D µg : 3 (43%), Witamina E mg : 1,1 (22%), Witamina K µg : 4,9 (41%), Witamina C mg : 15 (33%), Tiamina mg : 0,04 (8%), Ryboflawina mg : 0,22 (31%), Niacyna mg : 0,2 , Witamina B6 mg : 0,06 (9%), Kwas foliowy µg : 11 (9%), Witamina B12 µg : 0,4 (50%), Biotyna µg : 1,3 (13%), Kwas pantotenowy mg : 0,56 (19%), Składniki mineralne:, Potas mg : 145 (15%), Chlorek mg : 49 (10%), Wapń mg : 116 (21%), Fosfor mg : 94 (17%), Magnez mg : 9,5 (12%), Żelazo mg : 1,2 (15%), Cynk mg : 0,9 (18%), Jod µg : 19 (24%), Inne:, GOS/FOS (9:1)** g: 1,2, Kwas α-linolenowy (ALA) mg : 62, * Referencyjna Wartość Spożycia, ** Galaktooligosacharydy i Fruktooligosacharydy
odtłuszczone MLEKO w proszku, laktoza z MLEKA, produkt serwatkowy w proszku (odmineralizowana serwatka, koncentrat białka serwatkowego) z MLEKA, maltodekstryna, galaktooligosacharydy z MLEKA (12%), olej palmowy, olej słonecznikowy, olej rzepakowy, potas, wapń, fruktooligosacharydy (0,84%), magnez, witamina C, sód, emulgator (lecytyny z SOI), żelazo, cynk, witamina D, witamina E, kwas pantotenowy, witamina B12, kwas foliowy, niacyna, witamina A, ryboflawina, biotyna, witamina B6, tiamina, jod, witamina K