Opis produktu: Przepyszna kompozycja aromatycznych warzyw takich jak: kalafior, fasolka szparagowa, marchewka, brukselka oraz groch zielony. Może być dodatkiem do dań głównych albo stanowić lekką, bogatą w witaminy przekąskę.
Seler: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Pszenica: Może zawierać
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
Składniki: warzywa w zmiennych proporcjach: kalafior, fasola szparagowa, marchew, kapusta brukselska, groch zielony
Tekst dotyczący alergenów: Produkt może zawierać: seler, gorczycę, mleko, jaja, mąkę pszenną.
Przepisy: Kulinarne inspiracje Hortex
Warzywa pieczone z krewetkami, masłem i czosnkiem
Składniki:
- Bukiet jarzyn wiosenny Hortex - 1 opakowanie
- 200 g krewetek (mogą być mrożone)
- 60 g masła
- 3 ząbki czosnku
- 3 łyżki soku z cytryny
- pęczek natki pietruszki
- sól, świeżo mielony pieprz
Gotowe w 30 minut
Przygotowanie:
Natkę pietruszki drobno posiekaj, a czosnek przeciśnij przez praskę. Następnie krewetki wymieszaj z połową natki, czosnkiem i lekko rozmrożonymi warzywami. Dopraw solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny. Z folii aluminiowej uformuj trzy sakiewki i napełnij je krewetkami. Na wierzch każdej saszetki połóż po łyżce masła, po czym zamknij sakiewki i piecz ok. 40 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C. Gotowe danie wyłóż na półmisek i posyp pozostałą natką.
Wymiar liczbowy: 450
Tekst dowolny o pochodzeniu: Miejsce pochodzenia: Unia Europejska
Pozostałe informacje: Energia w 100 g: 142 kJ / 34 kcal
Przechowywanie: Chronić przed rozmrożeniem. Nie zamrażać powtórnie.
Sposób przechowywania w warunkach domowych (temperatura / okres przechowywania)
* -6°C 4 dni
** -12°C 1 miesiąc
*** poniżej -18°C do daty podanej na opakowaniu
Przechowywać w temperaturze poniżej -18°C
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Mieszanka warzywna. Produkt głęboko mrożony
gotowy w 10 minut
zamrożone tuż po zbiorach
Rozmiar opakowania: 450
Jednostka (tekst opisowy): g
Gotować we wrzątku: Garnek: Zawartość opakowania wsypać do osolonej, wrzącej wody. Gotować ok. 8-10 minut, odcedzić. Jarzyny podawać polane stopionym masłem i zrumienioną tartą bułką lub zapiekane z ostrym serem. Od postaci zamrożonej