| w 100 g produktu |
---|
Wartość energetyczna | 214 kJ/50 kcal |
Tłuszcz | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
Węglowodany | 7,6 g |
w tym cukry | 7,6 g |
Białko | 5,0 g |
Sól | 0,10 g |
Informacja dla diabetyków | |
Wymienniki | na 100 g |
Wymiennik węglowodanowy (WW) | 0,76 |
Wymiennik białkowy (WB) | 0,20 |
Wymiennik tłuszczowy (WT) |
Wymiennik białkowo-tłuszczowy (WBT = WB + WT) | 0,20 |
Mleko: Zawiera
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
Składniki modyfikowane genetycznie: Nie zawiera
mleko*
mleko zagęszczone odtłuszczone*
żywe kultury bakterii jogurtowych oraz wyselekcjonowane szczepy bakterii kwasu mlekowego Bifidobacterium BB12
*wyprodukowano bez stosowania GMO
Min. temp. °C: 2
Maks. temp. °C: 6
Wymiar liczbowy: 170
Przechowywanie: Przechowywać w temp.: od +2°C do +6°C.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Jogurt naturalny 0% tluszczu.
wysoka zawartość białka
0% tłuszczu
zawiera szczepy Bifidobacterium BB12
prosty skład
2 składniki: mleko od polskich rolników, żywe kultury bakterii
firma polska
wyprodukowano bez stosowania GMO
Rozmiar opakowania: 170
Jednostka (tekst opisowy): g
Adres producenta: BAKOMA Sp. z o.o.
ul. Połczyńska 97A
01-303 Warszawa
Infolinia: 801 340 600
www.bakoma.pl
Zakład Produkcyjny:
Elżbietów 48
96-516 Szymanów
Polska