Opis produktu: Wedlowskie kakao, powstałe z ziaren kakaowca pochodzących z Ghany. Ziarna kakaowca z Ghany są cenione ze względu na swoją wysoką jakość, a powstały z nich proszek kakaowy ma czekoladowy posmak. Doskonałe do picia, jak również do wypieków i wszelkiego rodzaju deserów. Nadaje potrawom wyjątkowy, nie zapomniany smak. Wypróbuj przepis, który znajduje się na opakowaniu lub wykorzystaj nasze ciemne kakao w swojej ulubionej recepturze!
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
Składniki: Zawiera 11% tłuszczu kakaowego
Tekst dotyczący alergenów: Może zawierać mleko, zboża, soję.
Przepisy: Wedlowski blok czekoladowy
Czas przygotowania: 40 min. Porcja dla 6 osób.
- 250 g masła
- 250 g cukru kryształu
- 120 ml wody
- 40 g kakao E. Wedel
- 400 g mleka w proszku
- 200 g pokruszonych herbatników
- 100 g orzechów laskowych
- 50 g rodzynek
- 100 g czekolady E. Wedel
Sposób przygotowania:
Cukier kryształ połączyć z kakao, dodać wodę i masło, całość zagotować w rondelku. Masę ostudzić do temp, około 45°C. Do studzonej masy dodać mleko w proszku, dokładnie wymieszać do całkowitego rozpuszczenia grudek.
Dodać pokruszone herbatniki, orzechy laskowe i rodzynki.
Tak przygotowaną masę przełożyć do formy, uprzednio wyłożonej folią spożywczą lub papierem do pieczenia. Formę z masą odstawić na 4 godziny do lodówki do zastygnięcia.
Blok po wyjęciu z formy polać rozpuszczoną czekoladą E. Wedel
Wymiar liczbowy: 80
Przechowywanie: Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Kakao o obniżonej zawartości tłuszczu
Rozmiar opakowania: 80
Jednostka (tekst opisowy): g