Opis produktu: Winiary Sos Tatarski to sos przyrządzany według tradycyjnej receptury: z krojonym ogórkiem, cebulą i pieczarkami. To prosty i pyszny sposób na urozmaicenie smaku potraw. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do wędlin, zimnych mięs, jajek i śledzików, a także do wołowiny z rusztu oraz ziemniaczanych sałatek. Skomponowany jest w oparciu o wysokiej jakości składniki, bez konserwantów.
Winiary Sos Tatarski, to:
- sos z wyczuwalnymi kawałkami pieczarek i warzyw, bez konserwantów
- świetnie sprawdzi się jako dodatek do wędlin, zimnych mięs, jajek i śledzików
- dostępny zarówno w słoiku 250ml jak i plastikowej butelce 350 ml
Jaja: Zawiera
Mleko: Zawiera
Gorczyca: Zawiera
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
olej rzepakowy
woda
warzywa 8,5% (ogórek, cebula)
cukier
ocet
glukoza
żółtko jaja
sól
pieczarki 1,2%
białka mleka
przyprawy (w tym gorczyca)
zioła (szczypiorek, liść pietruszki)
aromaty
regulator kwasowości (kwas cytrynowy)
substancja zagęszczająca (guma guar)
przeciwutleniacz (sól wapniowo-disodowa EDTA)
Min. temp. °C: 4
Maks. temp. °C: 20
Wymiar liczbowy: 250
Pozostałe informacje: 1 łyżka energia 377 kJ 92 kcal 5%*
W 100 ml: 2516 kJ / 611 kcal
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
Przechowywanie: Przechowywać w miejscu suchym, zaciemnionym i chłodnym (zalecana temperatura 4°C - 20°C), a po otwarciu słoika w lodówce nie dłużej niż 2 tygodnie.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Sos tatarski
Rozmiar opakowania: 250
Jednostka (tekst opisowy): ml
Liczba czynności użycia: 16 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: Opakowanie zawiera 16 porcji.