Opis produktu: To jest dla nas ważne:
Rybę filetujemy i mrozimy na morzu
Ryba: Zawiera
Mięczaki: Może zawierać
Pszenica: Zawiera
Format oznakowania alergenów: Podkreślenie
Barwniki: Nie zawiera
Wzmacniacze smaku: Nie zawiera
Aromaty: Nie zawiera
filety z ryb białych (65%) (A - mintaj, D - morszczuk; patrz nadruk z boku kartonika) [z certyfikowanych łowisk MSC, mrożone już na morzu]
panierka sypka (15%) (mąka pszenna, sól [sól - bez substancji zbrylających], papryka mielona, kurkuma, drożdże [drożdże - świeże])
olej słonecznikowy
woda
mąka pszenna
sól [bez substancji przeciwzbrylających]
Tekst dotyczący alergenów: Może zawierać śladowe ilości mięczaków.
Wymiar liczbowy: 300
Pozostałe informacje: MSC - Certyfikat Zrównoważonego Rybołówstwa MSC, www.msc.org/pl, MSC-C-50086
Przechowywanie: Rozmrożonego produktu ponownie nie zamrażać.
Przechowując poniżej -18°C najlepiej spożyć przed końcem: patrz nadruk z boku kartonika
Przechowywanie w domu:
* (-6°C) 4 dni
** (-12°C) 3 tygodnie
*** (-18°C) do daty minimalnej trwałości (patrz nadruk z boku kartonika)
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Paluszki rybne w złotej, chrupiącej panierce, podsmażane. Produkt głęboko mrożony.
Cechy: 100% naturalnego smaku - bez wzmacniaczy smaku, bez barwników, bez aromatów
Rozmiar opakowania: 300
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 10 sztuk/sztuki
Podgrzewać na płycie grzejnej / palniku: Patelnia:
Na patelni rozgrzej olej. Zamrożone paluszki smaż na średnim ogniu przez 6 minut, od czasu do czasu przewracając. Od postaci zamrożonej
Piec w piekarniku: Nasza rekomendacja Piekarnik:
Rozgrzej piekarnik do temperatury 220°C. Zamrożone paluszki ułóż na blasze (możesz użyć papieru do pieczenia). Piecz przez około 13 minut (z włączonym termoobiegiem przez około 11 minut). Od postaci zamrożonej
Adres producenta: FRoSTA sp. z o.o.
ul. Witebska 63,
85-778 Bydgoszcz
tel. 52 36 06 780
info@frosta.pl,
www.frosta.pl
www.facebook.com/frosta.polska
www.instagram.com/frosta_pl