| w 100 g | % RWS* |
|---|
| Energia | 480 kJ/ 115 kcal | 6% |
| Tłuszcz | 7,0 g | 10% |
| w tym kwasy nasycone | 5,2 g | 26% |
| Węglowodany | 2,0 g | 1% |
| w tym cukry | 2,0 g | 2% |
| Błonnik | 0 g | - |
| Białko | 11 g | 22% |
| Sól | 0,50 g | 8% |
| *RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal) | | |
Mleko: Zawiera
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
mleko pasteryzowane
śmietanka pasteryzowana
sól spożywcza
kultury bakterii mlekowych
podpuszczka
Min. temp. °C: 1
Maks. temp. °C: 6
Wymiar liczbowy: 200
Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Polsce
Przygotowanie i stosowanie: Wymieszać przed spożyciem.
Przechowywanie: Przechowywać w temperaturze od 1°C do 6°C.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Serek wiejski
Rozmiar opakowania: 200
Jednostka (tekst opisowy): g
Adres producenta: Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska
ul. Kochanowskiego 1
29-100 Włoszczowa