Opis produktu: Mąka puszysta poznańska
Idealna do: pierogów, pizzy, sosów
Przepisy: Nasz przepis na Pierogi Ruskie
Składniki:
Ciasto:
- 2 szklanki mąki poznańskiej Lubella
- ½ szklanki letniej wody
- 1 jajko
Farsz:
- 500 g ugotowanych ziemniaków
- 250 g białego sera
- 1 cebula
- 2 łyżki masła
- sól, pieprz
Wykonanie:
Ciasto: Z podanych składników zagniatamy ciasto o jednolitej, gładkiej konsystencji. Farsz: Ugotowane i ostudzone ziemniaki mielimy wraz z białym serem. Dodajemy usmażoną na maśle cebulkę i całość mieszamy. Na końcu doprawiamy solą i pieprzem. Ciasto wałkujemy, wykrawamy kółka, nakładamy na każde z nich farsz i zlepiamy pierogi. Gotujemy w osolonej wodzie do wypłynięcia. Pierożki wyśmienicie smakują podane z usmażoną cebulką.
Smacznego!
Dobra rada
Ciasto na pierogi będzie delikatniejsze, jeśli dodasz do niego trochę oleju i łyżkę ugotowanych ziemniaków.
Mnóstwo smacznych przepisów:
www.uwielbiam.pl
Wymiar liczbowy: 1
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Mąka pszenna typ 500 - poznańska
Cechy: idealna na: pierogi, pizzę, sosy
Rozmiar opakowania: 1
Jednostka (tekst opisowy): kg