Opis produktu: Mąka razowa powstaje podczas procesu przemiału całych ziaren zboża, czyli zarodka, bielma oraz łuski. Charakteryzuje się ciemną barwą, wyrazistym smakiem, znaczną zawartością błonnika pokarmowego, minerałów i witamin pochodzenia naturalnego.
Jęczmień: Zawiera
Żyto: Zawiera
Pszenica: Zawiera
Tłusty druk
Podkreślenie
mąka pełnoziarnista - razowa (52,6%: żytnia i pszenna)
mąka żytnia
woda
ekstrakt słodowy jęczmienny
2% inulina
sól
zakwas żytni
substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu
Wymiar liczbowy: 170
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Pieczywo chrupkie, ekstrudowane.
bez dodatku cukrów*
wysoka zawartość błonnika
3 x mniej kalorii**
z inuliną (błonnik rozpuszczalny)
minerały pochodzenia naturalnego
29%*** magnezu
23%*** wit. B9 kwasu foliowego
wewnątrz 2 opakowania
* zawiera naturalnie występujące cukry
** w porównaniu do kromki pieczywa tradycyjnego
*** % dziennej referencyjnej wartości spożycia
Rozmiar opakowania: 170
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 32 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: Opakowanie zawiera ok. 32 porcje (ok. 32 kromki).
Adres producenta: Sonko Sp. z o.o.
ul. Ryżowa 1,
Bielany Wrocławskie
55-040 Kobierzyce,
Polska
www.sonko.pl