Opis produktu: - Sól himalajska Sante pochodzi z górskiego pasma Himalajów w Pakistanie, gdzie wydobywa się ją ręcznie z dawnych złóż soli morskich.
- Jest nierafinowana (nieoczyszczana chemicznie).
- Wzbogacona jodem - jod pomaga w prawidłowej produkcji hormonów tarczycy i prawidłowym funkcjonowaniu tarczycy oraz układu nerwowego (w ramach zbilansowanej diety i zdrowego trybu życia).
- W każdym pojedynczym ziarenku kryje się esencja smaku. Sól himalajska Sante uatrakcyjni codzienne posiłki, znacząco wpływa na wyodrębnianie smaku, wykształcenie koloru i aromatu w potrawach. Śól himalajska Sante nadaje się również do przygotowania domowych napojów izotonicznych.
sól himalajska jodowana (sól himalajska, substancja wzbogacająca: jodan potasu)
Zawartość jodanu potasu 3,9 (±1,3) mg / 100 g soli
Przepisy: Pasta z awokado i twarogu:
Składniki: 1 awokado, 100 g twarogu, 1/2 cytryny, 2 łyżki jogurtu naturalnego, 2 ząbki czosnku, duża szczypta Solo himalajskiej Sante.
Sposób przygotowania: Awokado przeciąć na pół, wyjąć pestkę i wydrążyć miąższ do miseczki. Dodać twaróg i wszystko dokładnie rozgnieść widelcem lub blenderem. Dodać sok z cytryny, posiekany czosnek i jogurt naturalny oraz sól himalajską Sante do smaku. Wszystko dokładnie wymieszać. Najlepiej smakuje z pieczywem. Polecamy również z Pieczywem chrupkim Sante, Macą lub Waflami ryżowymi Sante.
Wymiar liczbowy: 350
Tekst dowolny o pochodzeniu: Kraj pochodzenia: Pakistan.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym pojemniku.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Sól himalajska jodowana drobnoziarnista różowa
Cechy: bez antyzbrylacza
Rozmiar opakowania: 350
Jednostka (tekst opisowy): g