Produkt został dodany Zamknij
Aby móc zrealizować zamówienie brakuje kwoty 75
Przejdź do realizacji zamówienia
Nowy Delecta Żelatyna do mięs ryb warzyw i deserów 50 g Zobacz większe

Delecta Żelatyna do mięs ryb warzyw i deserów 50 g

5900983019950

Nowy produkt

7,99 zł brutto

Dodaj do ulubionych

Opis produktu: Wyjątkowo klarowna, dobrze się rozpuszcza, osiągając idealną konsystencję w daniach mięsnych, warzywnych i rybnych. Możesz ją wykorzystać również do ciast i deserów.
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Orzechy: Może zawierać
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Sezam: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
Tekst dotyczący alergenów: Produkt może zawierać gluten, jaja, mleko, soję, orzechy, orzeszki ziemne i nasiona sezamu.
Przepisy: Nasz przepis na karpia w galarecie: Przygotuj: 1-1,5 kg oczyszczonego karpia, 4 jaja, 1 marchewkę, 3 kostki rosołowe, ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz, natkę pietruszki, 7,5 łyżeczki żelatyny Delecta. Karpia pokrój w dzwonka. Wlej do garnka ok. 1,5 litra wrzącej wody, rozpuść w niej kostkę rosołową, dodaj liść laurowy i ziele angielskie, delikatnie włóż dzwonka karpia i całą marchewkę. Dopraw do smaku solą, pieprzem. Gotuj 10-15 minut na małym ogniu. Po tym czasie wyjmij łyżką cedzakową kawałki ryby i marchewkę na talerz i pozostaw do ostudzenia. Ugotuj jaja. W 1,5 litra wrzącej wody rozpuść 2 kostki rosołowe, dodaj żelatynę Delecta, wymieszaj (nie gotuj). Dopraw do smaku solą, pieprzem. Pokrój marchewkę i jaja w plasterki. W podłużnym głębokim talerzu ułóż pokrojonego karpia, udekoruj marchewką, jajami i natką pietruszki. Zalej tężejącą galaretą. Wstaw do lodówki do zastygnięcia. Dobre rady - Rozpuszczona w niewielkiej ilości wody żelatyna, dodana do bitej śmietany (30-36% tł.) wzmocni jej strukturę. - Wywar warzywno-mięsny będący bazą galarety proponujemy najpierw przecedzić przez gęste sito (lub gazę) i dopiero rozpuścić w nim żelatynę. Uzyskamy wówczas bardziej przezroczystą galaretę. - Wykwintną galaretę sporządzamy dodając do wywaru odrobinę białego wina.
Wymiar liczbowy: 50
Przygotowanie i stosowanie: Sposób użycia: Rozpuścić 3 pełne łyżeczki żelatyny (ok. 10 g) w 0,5 litra wrzącej wody lub wywaru (nie gotuj). Zawartość opakowania wystarcza na 2,5 litr płynu.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Żelatyna zdatna do spożycia przez ludzi. Żelatyna spożywcza pochodzenia wieprzowego.
niezbędna w kuchni
na 2,5 l wody
Rozmiar opakowania: 50
Jednostka (tekst opisowy): g
Adres producenta: Bakalland S.A. ul. Fabryczna 5 00-446 Warszawa www.delecta.pl

14 innych produktów w tej samej kategorii:

heart youtube facebook Checked categories-menu-icon Mobile menu