Opis produktu: Doskonała bita śmietana tylko ze Śmietan-fixem Dr. Oetkera:
- gwarancja ubicia śmietany
- nie obciąża konsystencji śmietany, nadal pozostaje delikatna
- śmietana zachowuje dekoracyjne kształty
- śmietana po ubiciu nie podchodzi wodą
- do przygotowywania śmietany do przekładania i dekorowania tortów, biszkoptów, dekorowania deserów
Wymiar liczbowy: 9
Przygotowanie i stosowanie: Na 250 ml słodkiej śmietanki 30%
Sposób użycia:
1. Schłodzoną śmietanę ubić krótko mikserem.
2. Zawartość torebki wymieszać z cukrem pudrem i/lub z Cukrem wanilinowym Dr. Oetkera (ilość według upodobania), następnie wsypać do śmietany i ubijać do uzyskania pożądanej konsystencji.
3. Do czasu podania przechowywać w lodówce.
Wskazówka
Biszkopt nie przesiąknie jeżeli przed nałożeniem kremu, bitej śmietany lub owców, jego powierzchnię posypiemy równomiernie Śmietan-fixem.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Śmietan-fix w proszku
Cechy: utrzymuje właściwą konsystencję bitej śmietany
Rozmiar opakowania: 9
Jednostka (tekst opisowy): g