Przechowywać w temperaturze poniżej 25°C. Po otwarciu opakowania przechowywać w warunkach chłodniczych nie dłużej niż 48 godzin.
Mleko jest cenionym składnikiem diety. Doskonale smakuje i zawiera wiele niezbędnych do utrzymania dobrej kondycji składników, takich jak białko i wapń. Jednak nie wszyscy mogą spożywać mleko oraz produkty mleczne. Przeszkodą w ich spożywaniu jest nietolerancja laktozy - cukru występującego w jego składzie. Nietolerancja laktozy spowodowana jest niezdolnością organizmu do rozłożenia laktozy. Alternatywą jest Mleko bez laktozy.
Pracujemy zgodnie z certyfikowanymi systemami: FSSC 22000, ISO 9001, ISO 14001.
Mleko bez laktozy UHT.
w 100 ml:w porcji 250 ml:%RWS w porcji 250 mlWartość energetyczna 249 kJ/60 kcal624 kJ/149 kcal7%Tłuszcz 3,2 g8,0 g11% w tym kwasy nasycone 2,0 g5,0 g25%Węglowodany 4,7 g11,8 g5% w tym cukry 4,7 g11,8 g13%Białko 3,0 g7,5 g15%Sól 0,10 g0,25 g4%Wapń 105 mg - 13%* 263 mg - 33%*Zawartość laktozy < 0,01 g/ 100 ml*Dzienna Referencyjna Wartość Spożycia Wapnia (dla osoby dorosłej).**Referencyjna Wartość Spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).Opakowanie 500 ml zawiera 2 sugerowane porcje produktu.