Przepisy: Uszka w sałatce
Potrzebujesz:
Makaron Lubella uszka 400 g
szpinak baby świeży 200 g
gruszka 1 szt.
granat 1 szt.
ser pleśniowy 100 g
cytryna ½ szt.
oliwa z oliwek 2 łyżki
miód 1 łyżka
czosnek 1 ząbek
orzechy włoskie 4 szt.
sól i pieprz do smaku
Czas przygotowania: 25 minut
Ilość porcji: 4
Do dzieła!
1. Na pierwszy ogień...
Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
2. W międzyczasie...
Posiekany czosnek wymieszaj z miodem, oliwą, sokiem z cytryny i przyprawami. Sos gotowy!
3. To już prawie meta!
Szpinak umyj, gruszkę obierz i pokrój na cienkie plastry w kształcie półksiężyca. Z granatu wyjmij nasiona. Ugotowany i wystudzony makaron wsyp do miski, dodaj liście szpinaku, owoce, wlej sos i starannie wymieszaj. Udekoruj pokrojonym serem pleśniowym i orzechami.
Poszło Ci świetnie! Brawo!
Uwaga!
Pamiętaj, by starannie wydrążyć nasiona granatu! Biała otoczka miąższu ma gorzki smak.
Daj się zainspirować!
Więcej przepisów na www.uwielbiam.pl
W kwestii makaronów nasza wyobraźnia nie zna żadnych granic. Teraz chcemy zainspirować nimi także Ciebie. Wybierz swój ulubiony rodzaj i twórz z Lubellą niepowtarzalne dania!
Wymiar liczbowy: 400
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Makaron Uszka nr 40
Rozmiar opakowania: 400
Jednostka (tekst opisowy): g
Gotować we wrzątku: Jak ugotować makaron?
Zagotuj wodę, 1 l na 100 g makaronu. Posól według uznania. Do gotującej się wody wrzuć porcję Makaronu Lubella. Gotuj 6-8 minut. Od czasu do czasu zamieszaj. Ugotowany makaron odcedź. Od temperatury otoczenia