Przepisy: Ogórkowa z nutą koperku
Potrzebujesz:
Makaron Lubella krajanka 200 g
skrzydełka z kurczaka 200 g
ogórek kiszony 5 szt.
marchew 2 szt.
pietruszka 2 szt.
woda 3 l
śmietana 18% 50 ml
koperek pół pęczka
ziele angielskie 2 ziarenka
liść laurowy 2 szt.
sól i pieprz do smaku
Czas przygotowania: 35 minut
Ilość porcji: 4
Do dzieła!
1. Na pierwszy ogień...
Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
2. W międzyczasie...
Do garnka włóż skrzydełka z kurczaka i zalej 3 litrami wody. Doprowadź wodę do wrzenia.
3. To już prawie meta!
W tym czasie umyj i obierz marchew i pietruszkę. Zetrzyj je razem z ogórkami kiszonymi na grubych oczkach tarki. Dodaj je do garnka wraz z przyprawami. Gotuj przez 20 minut. Wyciągnij z zupy mięso. Następnie dodaj śmietanę. Na talerzu ułóż ugotowany makaron i dolej zupę. Udekoruj posiekanym koperkiem.
Poszło Ci świetnie! Brawo!
Uwaga!
W sezonie na ogórki małosolne, możesz zastąpić nimi ogórki kiszone.
Daj się zainspirować!
Więcej przepisów na www.uwielbiam.pl
W kwestii makaronów nasza wyobraźnia nie zna żadnych granic. Teraz chcemy zainspirować nimi także Ciebie. Wybierz swój ulubiony rodzaj i twórz z Lubellą niepowtarzalne dania!
Wymiar liczbowy: 400
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Makaron Krajanka nr 8
Rozmiar opakowania: 400
Jednostka (tekst opisowy): g
Gotować we wrzątku: Jak ugotować makaron?
Zagotuj wodę, 1 l na 100 g makaronu. Posól według uznania. Do gotującej się wody wrzuć porcję Makaronu Lubella. Gotuj 4-6 minut. Od czasu do czasu zamieszaj. Ugotowany makaron odcedź. Od temperatury otoczenia