Przepisy: Rajskie smaki
Potrzebujesz:
Makaron Lubella Gniazda wstążki 400 g
filet z łososia świeży 200 g
cebula czerwona 2 szt.
marchew 1 szt.
cebula dymka 1 szt.
por 1 szt.
limonka 2 szt.
woda 4 l
mleko kokosowe 100 ml
kolendra ½ pęczka
curry 4 szczypty
sól i pieprz do smaku
Czas przygotowania: 25 minut
Ilość porcji: 4
Do dzieła!
1. Na pierwszy ogień...
Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
2. W międzyczasie...
Do garnka z wodą włóż obraną i pokrojoną w słupki marchew i pora, posiekaną w pióra czerwoną cebulę. Doprowadź zupę do wrzenia. Następnie dodaj sok z limonek i mleko kokosowe. Gotuj przez 15 minut i dopraw curry, solą i pieprzem do smaku.
3. To już prawie meta!
W tym czasie potnij w cienkie paski filet z łososia i posiekaj dymkę. Dodaj je do zupy wraz z makaronem. Na talerzu udekoruj liśćmi kolendry.
Poszło Ci świetnie! Brawo!
Uwaga!
Pamiętaj, by łososia nie gotować w zupie. Wystarczy 6 minut we wrzącej wodzie, by białko ryby się ścięło, a jednocześnie całość się nie rozpadła.
Daj się zainspirować!
Więcej przepisów na www.uwielbiam.pl
W kwestii makaronów nasza wyobraźnia nie zna żadnych granic. Teraz chcemy zainspirować nimi także Ciebie. Wybierz swój ulubiony rodzaj i twórz z Lubellą niepowtarzalne dania!
Wymiar liczbowy: 400
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Makaron Gniazda wstążki nr 50
Rozmiar opakowania: 400
Jednostka (tekst opisowy): g
Gotować we wrzątku: Jak ugotować makaron?
Zagotuj wodę, 1 l na 100 g makaronu. Posól według uznania. Do gotującej się wody wrzuć porcję Makaronu Lubella. Gotuj 4-6 minut. Od czasu do czasu zamieszaj. Ugotowany makaron odcedź. Od temperatury otoczenia