Przepisy: Buraczana sałatka z oscypkiem
Potrzebujesz:
Makaron Lubella kokardki 400 g
buraki upieczone lub ugotowane 3 szt.
oscypek 200 g
żurawina suszona 50 g
ocet balsamiczny 3 łyżki
oliwa z oliwek 6 łyżek
miód 2 łyżki
rukola 100 g
czosnek 1 ząbek
sól i pieprz do smaku
Czas przygotowania: 20 minut
Ilość porcji: 4
Do dzieła!
1. Na pierwszy ogień...
Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
2. W międzyczasie...
Buraki i oscypek pokrój w plasterki, a następnie w ćwiartki. Z miodu, octu i oliwy przygotuj sos i dopraw go do smaku solą i pieprzem.
3. To już prawie meta!
Buraki wymieszaj z makaronem, żurawiną, rukolą oraz oscypkiem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Całość polej sosem.
Poszło Ci świetnie! Brawo!
Daj się zainspirować!
Więcej przepisów na www.uwielbiam.pl
W kwestii makaronów nasza wyobraźnia nie zna żadnych granic. Teraz chcemy zainspirować nimi także Ciebie. Wybierz swój ulubiony rodzaj i twórz z Lubellą niepowtarzalne dania!
Wymiar liczbowy: 400
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Makaron Kokardki nr 51
Rozmiar opakowania: 400
Jednostka (tekst opisowy): g
Gotować we wrzątku: Jak ugotować makaron?
Zagotuj wodę, 1 l na 100 g makaronu. Posól według uznania. Do gotującej się wody wrzuć porcję Makaronu Lubella. Gotuj 8-10 minut. Od czasu do czasu zamieszaj. Ugotowany makaron odcedź. Od temperatury otoczenia