Przepisy: Penne z gulaszem z indyka
Potrzebujesz:
Makaron Lubella pióra 400 g
filet z indyka 400 g
papryka czerwona 4 szt.
chili 1 szt.
pomidory krojone Łowicz 1 puszka
kolendra pół pęczka
cebula czerwona 4 szt.
czosnek 3 ząbki
kminek pół łyżeczki
olej rzepakowy 2 łyżki
cukier szczypta
sól i pieprz do smaku
Czas przygotowania: 20 minut
Ilość porcji: 4
Do dzieła!
1. Na pierwszy ogień...
Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
2. W międzyczasie...
Filet z indyka pokrój w kostkę, dopraw solą i pieprzem, a następnie podsmaż na oleju. Po chwili smażenia dodaj posiekaną cebulę i czosnek. Dołóż kminek, paprykę i pokrojone chili. Następnie wrzuć pomidory, dopraw solą, pieprzem i cukrem.
3. To już prawie meta!
Duś całość, do czasu aż indyk będzie miękki. Ugotowany makaron połącz z sosem na patelni i udekoruj listkami kolendry.
Poszło ci świetnie! Brawo!
Daj się zainspirować!
więcej przepisów na www.uwielbiam.pl
W kwestii makaronów nasza wyobraźnia nie zna żadnych granic. Teraz chcemy zainspirować nimi także ciebie. Wybierz swój ulubiony rodzaj i twórz z Lubellą niepowtarzalne dania!
Wymiar liczbowy: 400
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Makaron Lubella Pióra nr 17
Rozmiar opakowania: 400
Jednostka (tekst opisowy): g
Gotować we wrzątku: Jak ugotować makaron?
Zagotuj wodę, 1l na 100 g makaronu. Posól według uznania. Do gotującej się wody wrzuć porcję Makaronu Lubella. Gotuj 8-10 minut. Od czasu do czasu zamieszaj. Ugotowany makaron odcedź. Od temperatury otoczenia