Opis produktu: Cannelloni to makaron, który wyglądem przypomina rurki o średnicy około 3 cm. Najbardziej znanym sposobem na stworzenie pysznego dania jest nadziewanie rurek mięsem mielonym, sosem pomidorowym oraz beszamelowym, posypanie startym serem i zapieczenie.
Mamy alternatywę - Cannelloni bez wysiłku - sprawdź przepis na opakowaniu lub na www.uwielbiam.pl.
Przepisy: Cannelloni bez wysiłku
Potrzebujesz:
Makaron Lubella cannelloni 1 opakowanie
łosoś filet świeży 200 g
szpinak baby świeży 200 g
pomidor cherry 4 szt.
ser ricotta 100 g
ser żółty 100 g
masło 50 g
oliwa z oliwek 1 łyżka
zimna woda 100 ml
czosnek 3 ząbki
sól i pieprz do smaku
Czas przygotowania: 35 minut
Ilość porcji: 4
Do dzieła!
1. Na pierwszy ogień...
Przygotuj makaron oraz brytfankę posmarowaną oliwą.
2. W międzyczasie...
Na patelni rozpuść masło, dodaj posiekany czosnek i szpinak - duś 3 minuty. Następnie dodaj na patelnię drobno pokrojonego łososia i duś całość kolejne 5 minut. Farsz ostudź i wymieszaj z serem ricotta oraz wodą. Dopraw solą i pieprzem. Ostudzonym farszem nadziewaj surowe cannelloni. Odłóż część farszu, by wykorzystać go w kolejnym kroku.
3. To już prawie meta!
W brytfance ułóż cannelloni i przykryj pozostałym farszem. Na sam koniec posyp startym serem i udekoruj połówkami pomidorów. Piecz w temperaturze 180°C bez termoobiegu, przez 35 minut.
Poszło Ci świetnie. Brawo!
Uwaga!
To danie możesz łatwo odgrzać w brytfance lub na patelni.
Daj się zainspirować!
Więcej przepisów na www.uwielbiam.pl
W kwestii makaronów nasza wyobraźnia nie zna żadnych granic. Teraz chcemy zainspirować nimi także Ciebie. Wybierz swój ulubiony rodzaj i twórz z Lubellą niepowtarzalne dania!
Wymiar liczbowy: 250
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Makaron Cannelloni nr 53
Rozmiar opakowania: 250
Jednostka (tekst opisowy): g