Przepisy: Sałatka w kokardkach
Potrzebujesz:
Makaron Lubella kokardki małe 400 g
cieciorka 1 puszka
mango 1 sztuka
roszponka 30 g
granat 1 sztuka
kiełki rzodkiewki 50 g
sos sojowy 2 łyżki
oliwa z oliwek 1 łyżka
czosnek 2 ząbki
miód 1 łyżeczka
Czas przygotowania: 15 minut
Ilość porcji: 4
Do dzieła!
1. Na pierwszy ogień...
Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
2. W międzyczasie...
Cieciorkę odcedź i przesyp do miski. Dodaj pokrojone mango.
3. To już prawie meta!
Wystudzony makaron połącz ze składnikami. Przygotuj dressing z sosu sojowego, miodu, rozgniecionego czosnku i oliwy. Dodaj do makaronu. Posyp całość roszponką, kiełkami i pestkami granatu.
Poszło Ci świetnie. Brawo!
Daj się zainspirować!
Więcej przepisów na www.uwielbiam.pl
W kwestii makaronów nasza wyobraźnia nie zna żadnych granic. Teraz chcemy zainspirować nimi także Ciebie. Wybierz swój ulubiony rodzaj i twórz z Lubellą niepowtarzalne dania!
Wymiar liczbowy: 400
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Makaron Kokardki małe nr 27
Rozmiar opakowania: 400
Jednostka (tekst opisowy): g
Gotować we wrzątku: Jak ugotować makaron?
Zagotuj wodę, 1 l na 100 g makaronu. Posól według uznania. Do gotującej się wody wrzuć porcję Makaronu Lubella. Gotuj 6-8 minut. Od czasu do czasu zamieszaj. Ugotowany makaron odcedź. Od temperatury otoczenia