Opis produktu: Warto spożywać płatki owsiane, gdyż:
regulują poziom cholesterolu w organizmie;
mają niski poziom indeksu glikemicznego;
dostarczają niezbędnych organizmowi węglowodanów;
odgrywają ważną rolę w racjonalnym odżywianiu człowieka;
są bogatym źródłem białka;
stanowią źródło błonnika;
mają wysoki poziom witamin grupy B i witaminy E;
zapobiegają nowotworom jelita grubego;
są produktem szczególnie bogatym w potas i magnez;
zapewniają długotrwały dopływ energii z węglowodanów.
Wymiar liczbowy: 400
Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Polsce
Pozostałe informacje: Jedna porcja dostarcza (~50 g): energia 882 kJ 209 kcal 10%*
w 100 g: 1764 kJ / 418 kcal
*% RWS
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Płatki owsiane górskie
Cechy: wysoka zawartość błonnika
Rozmiar opakowania: 400
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 8 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: Jedno opakowanie 400 g zawiera 8 porcji płatków
Gotować: 1. Pół szklanki płatków (ok. 5 łyżek) zalać szklanką wody lub mleka.
2. Lekko posolić.
3. Ciągle mieszając, gotować ok. 5 minut. Od temperatury otoczenia