| w 100 g produktu |
---|
Wartość energetyczna | 1606 kJ / 380 kcal |
Tłuszcz | 3,7 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,2 g |
Węglowodany | 75 g |
- w tym cukry | 28 g |
Błonnik | 6,2 g |
Białko | 8,5 g |
Sól | 0,40 g |
Tiamina (Witamina B1) | 0,19% (17%)* |
Fosfor | 118 mg (17%)* |
Żelazo | 3,8 mg (27%)* |
Miedź | 0,30 mg (30%)* |
Mangan | 1,2 mg (60%)* |
*% referencyjnej wartości spożycia | |
Jęczmień: Zawiera
Mleko: Może zawierać
Pszenica: Zawiera
Tłusty druk
Podkreślenie
mąka 70%: pszenna, pszenna pełnoziarnista 25%, kukurydziana
cukier
syrop z pszenicy i słodu jęczmiennego
kakao 5,0%
olej słonecznikowy
kakao o obniżonej zawartości tłuszczu 1,4%
sól
emulgator: lecytyny
aromaty
Tekst dotyczący alergenów: Produkt może zawierać mleko.
Przepisy: Masz ochotę urozmaicić śniadanie?
Czemu nie spróbujesz dodać płatków do naleśników!
Naleśniki z Choco Muszelkami
- 1/2 szklanki płatków Lubella Choco Muszelki
- 1 szklanka mąki Lubella
- 1 szklanka mleka
- 2 łyżki cukru
- 2 jajka
- 300 g serka homogenizowanego
- 2 szklanki pokrojonych w kostkę, obranych jabłek
- ½ szklanki orzechów włoskich
Jajka roztrzep z cukrem. Mieszając mikserem, stopniowo dodaj do nich mleko i mąkę. Naleśniki smaż z obu stron na niewielkiej ilości tłuszczu. Jabłka uprać w garnku z odrobiną wody. Naleśniki posmaruj serkiem, na środek każdego nałóż uprażone jabłko, płatki i orzechy. Naleśniki złóż w koperty lub zwiń w rulony. Podaj polane jogurtem lub serkiem i posypane Lubella Choco Muszelkami.
więcej przepisów szukaj na:
Uwielbiam.pl
Wymiar liczbowy: 250
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Zbożowe muszelki o smaku czekoladowym
naturalne źródło minerałów i wit. B1
+ pełne ziarno które mielimy we własnym młynie
bez syropu glukozowego i oleju palmowego
tylko wyselekcjonowane składniki
Rozmiar opakowania: 250
Jednostka (tekst opisowy): g
Adres producenta: LUBELLA FOOD Sp. z o.o. Sp. k.
ul. Wrotkowska 1
20-469 Lublin