Opis produktu: Warto wiedzieć
Czosnek ma charakterystyczny ostry smak i intensywny zapach. Jest nieodzownym składnikiem marynat do tłustych mięs i idealnym dodatkiem do zup, sosów i warzyw. Doskonale podkreśla także smak kiełbas oraz domowych wędlin i pasztetów.
Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Sezam: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
Tekst dotyczący alergenów: Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler, orzeszki ziemne i sezam.
Przepisy: Naleśniki ze szpinakiem i serem feta
4 porcje, 40 min
Składniki:
- 3 jaja,
- 400 g mąki pszennej,
- 1/2 łyżeczki Soli morskiej drobnoziarnistej Prymat,
- 150 ml mleka,
- 150 ml wody,
- 1 łyżka oliwy,
- 1 cebula,
- 6 suszonych pomidorów w oleju
- 400 g szpinaku,
- 100 g pokruszonego sera feta,
- 4 łyżki oleju rzepakowego,
- 1/2 łyżeczki Czosnku suszonego Prymat,
- 1 łyżeczka Przyprawy do potraw Kucharek.
Sposób przygotowania:
W misce połączyć jaja z solą, mlekiem i oliwą. Dodać mąkę i dokładnie wymieszać. Ciągle mieszając, dodawać powoli wodę, aż do otrzymania jednolitej masy. Na posmarowanej olejem patelni smażyć cienkie naleśniki. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju na złoty kolor. Dodać umyty i sparzony szpinak, pokrojone w paski suszone pomidory, pokruszony ser feta i czosnek suszony. Całość wymieszać i doprawić do smaku przyprawą do potraw Kucharek. Na usmażone naleśniki nakładać farsz serowo-szpinakowy i zawijać w rulony. Tak przygotowane naleśniki obsmażyć na patelni. Można podawać z sosem czosnkowym.
Tysiące przepisów znajdziesz na:
Doradcasmaku.pl
Wymiar liczbowy: 20
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Czosnek suszony
Rozmiar opakowania: 20
Jednostka (tekst opisowy): g