Opis produktu: Warto wiedzieć
Pieprz ziołowy wzbogaci smak wszelkich dań mięsnych i zup. Dobrze wpływa na metabolizm i poprawia trawienie, dlatego warto go dodawać do tłustych i ciężkostrawnych potraw. Doskonale nadaje się do przygotowania masła ziołowego.
Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Zawiera
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Sezam: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
gorczyca biała
owoc kolendry
kminek
papryka ostra
czosnek
kozieradka
majeranek
Tekst dotyczący alergenów: Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, seler, orzeszki ziemne i sezam.
Przepisy: Cielęcina z sałatką jajeczną
4 porcje, 80 min
Składniki:
- 800 g udźca cielęcego,
- 2 łyżki oleju rzepakowego,
- 2 łyżki miodu,
- 2 łyżki Przyprawy do pieczeni Prymat,
- 100 g suszonych owoców (morele, figi, jabłka, żurawina),
- 4 jajka
- 2 szalotki,
- kilka gałązek szczypiorku,
- 1 łyżka majonezu light,
- 1 łyżka chrzanu tartego,
- 1 bagietka razowa,
- 1 łyżeczka Pieprzu ziołowego mielonego Prymat,
- do smaku: Sól morska Prymat
Sposób przygotowania:
Olej rzepakowy połączyć z miodem i przyprawą do pieczeni. Tak przygotowaną marynatą natrzeć mięso, ułożyć je w naczyniu żaroodpornym, obłożyć suszonymi owocami i odstawić na noc do lodówki. Po marynowaniu piec przez ok. 1 godzinę w piekarniku rozgrzanym do 160°C. Jajka ugotować i jak wystygną pokroić je w kostkę. Szalotki i szczypiorek posiekać, połączyć z jajkami, dodać łyżkę majonezu i chrzanu. Doprawić do smaku solą morską i pieprzem ziołowym, a następnie dokładnie wymieszać. Upieczoną cielęcinę pokroić w cienkie plastry. Podawać z sałatką jajeczną na przekrojonej wzdłuż bagietce razowej.
Tysiące przepisów znajdziesz na:
Doradcasmaku.pl
Wymiar liczbowy: 20
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Pieprz ziołowy mielony - mieszanka suszonych przypraw i ziół.
Cechy: pełne aromatu zioła i przyprawy
Rozmiar opakowania: 20
Jednostka (tekst opisowy): g