Opis produktu: Warto wiedzieć
Koperek suszony jest niezbędny w kuchni do kwaszenia ogórków oraz marynowania warzyw. Jest doskonałym dodatkiem do sałatek, twarożku, ryb, duszonych mięs, gotowanych i duszonych warzyw oraz sosów.
Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Sezam: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
Tekst dotyczący alergenów: Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler, orzeszki ziemne i sezam.
Przepisy: Kulki z indyka z rodzynkami
4 porcje, 45 min
Składniki:
- 400 g mięsa mielonego z indyka,
- 3 łyżki rodzynek,
- 1 jajko,
- 1 czerstwa kajzerka,
- 1/2 szklanki śmietany 12%,
- 4 łyżki płatków migdałów,
- 3 łyżki Bułki tartej Prymat,
- 1 szklanka oleju rzepakowego,
- 1 łyżka Koperku suszonego Prymat,
- szczypta Gałki muszkatołowej mielonej Prymat,
- do smaku: Sól morska, Pieprz biały mielony Prymat
Sposób przygotowania:
Rodzynki moczyć przez 20 minut w ciepłej wodzie i odsączyć. Kajzerkę namoczyć w śmietanie i odcisnąć. Następnie rozetrzeć z masłem i dodać 1 łyżkę pokruszonych płatków migdałowych. Połączyć z mięsem, rodzynkami, wbić żółtko, doprawić koperkiem, gałką muszkatołową oraz solą i białym pieprzem. Wyrobić na gładką masę. Białko ubić na sztywną pianę i delikatnie połączyć z masą mięsną. Z masy formować małe kulki o średnicy 3 cm. Pozostałe migdały pokruszyć i wymieszać z bułką tartą. W tak przygotowanej panierce obtaczać kulki mięsne. Smażyć na rumiano w głębokim tłuszczu i odsączać na papierowym ręczniku. Kulki z indyka podawać z ziemniaczanym purée.
Tysiące przepisów znajdziesz na:
Doradcasmaku.pl
Wymiar liczbowy: 6
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Koperek suszony
Cechy: pełne aromatu zioła i przyprawy
Rozmiar opakowania: 6
Jednostka (tekst opisowy): g