Opis produktu: Pieprz ziarnisty jest używany do mięs, ryb, zup, sosów, bulionów oraz marynat. Ważne, aby dodać go na początku przyrządzania potrawy, gdyż pieprz w formie ziarnistej stopniowo uwalnia swój aromat podczas gotowania.
Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Sezam: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
Tekst dotyczący alergenów: Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler, orzeszki ziemne i sezam.
Przepisy: Gulasz cielęcy z pomidorami
4 porcje, 60 min
Składniki:
- 600 g łopatki cielęcej,
- 2 cebule,
- 200 g pieczarek,
- 3 łyżki oliwy z oliwek,
- 2 łyżki oleju,
- 300 ml Rosołu warzywnego Kucharek,
- 400 g przecieru pomidorowego
- 3 Liście laurowe Prymat,
- 5 ziaren Ziela angielskiego Prymat,
- 5 ziaren Pieprzu czarnego ziarnistego Prymat,
- 1 łyżeczka Papryki słodkiej mielonej Prymat,
- do smaku: Sól czosnkowa Prymat.
Sposób przygotowania:
Mięso i cebulę pokroić w kostkę, a pieczarki w cząstki. Mięso natrzeć oliwa, solą czosnkową i papryką słodką. Następnie obsmażyć na patelni. Na osobnej patelni na rozgrzanym oleju podsmażyć cebulę z pieczarkami. Przygotowane mięso połączyć z cebulą i pieczarkami. Wlać rosół, dodać liście laurowe, ziarna ziela angielskiego i pieprzu czarnego. Dusić do miękkości około 30 minut. Pod koniec dodać przecier pomidorowy i doprawić do smaku solą czosnkową. Podawać z gotowanymi ziemniakami.
Tysiące przepisów znajdziesz na:
Doradcasmaku.pl
Wymiar liczbowy: 20
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Pieprz czarny ziarnisty
Cechy: pełne aromatu zioła i przyprawy
Rozmiar opakowania: 20
Jednostka (tekst opisowy): g