Opis produktu: Na całym świecie kosztowałem tyle dań z mielonego mięsa, że trudno wszystkie spamiętać: moussaka, ragù bolognese, ćevapčiči, befsztyk siekany... Ponoć najszlachetniej smakują z mięsa drobniutko siekanego. Niektórzy dolewają do mięsa nieco mleka, dzięki czemu jest bardziej kremowe.
Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Zawiera
Soja: Może zawierać
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
Informacje o dodatkach: pozostały tekst: bez dodatku glutaminianu monosodowego
sól
czosnek
marchew
cebula - 9%
papryka słodka
kolendra
gorczyca biała
pieprz czarny - 4%
majeranek
chili
kozieradka
tymianek
ziele angielskie
natka pietruszki
Tekst dotyczący alergenów: Może zawierać jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Przepisy: Kotlety mielone
Składniki (dla 3 osób): 350 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego, 1/2 szklanki mleka, 1 jajko, 100 g żółtego sera, 1 średni ogórek konserwowy, bułka tarta, olej, Przyprawa do mięsa mielonego Kamis.
Przygotowanie:
1. 1 łyżkę bułki tartej zalej mlekiem i odstaw na chwilę do zgęstnienia.
2. Dodaj mięso, 1/2 opakowania przyprawy, jajko, pokrojony w drobną kostkę ser i ogórek. Dokładnie wymieszaj.
3. Uformuj kulki o średnicy ok. 4 cm.
4. Obtocz w bułce tartej i usmaż na oleju.
5. Podawaj jako danie obiadowe z ziemniaki i surówka lub na zimno jako przystawkę z dipami.
Wymiar liczbowy: 20
Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Polsce
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Mieszanka przyprawowa.
bez dodatku glutaminianu monosodowego
gwarancja jakości
Rozmiar opakowania: 20
Jednostka (tekst opisowy): g