Opis produktu: Warto wiedzieć
Suszony liść laurowy jest niezastąpiony do przygotowania zup, sosów, bigosów i gulaszy. Doskonale wzbogaca marynaty do mięs, śledzi i warzyw. Liście laurowe można włożyć do pojemników z ryżem, aby nadać mu przyjemny zapach.
Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Sezam: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
Tekst dotyczący alergenów: Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler, orzeszki ziemne i sezam.
Przepisy: Domowa zalewajka
4 porcje, 60 min
Składniki:
- 600 g ziemniaków,
- 1 Liść laurowy Prymat,
- 5 ziaren Pieprzu czarnego Prymat,
- 5 ziaren Ziela angielskiego Prymat,
- 3 szklanki żuru lub soku z kiszonej kapusty,
- 50 g słoniny lub tłustego boczku,
- 1 cebula,
- 1 łyżeczka mąki,
- 1 łyżeczka Czosnku suszonego Prymat,
- do smaku: Sól morska, Pieprz czarny mielony Prymat.
Sposób przygotowania:
Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w kostkę, przełożyć do garnka i zalać trzema szklankami posolonej wody. Dodać liść laurowy, pieprz czarny oraz ziele angielskie. Gotować ok. 20 min. Wlać żur lub sok z kapusty i zagotować. Słoninę lub boczek pokroić, podsmażyć na patelni, dodać pokrojoną cebulę, a gdy się zrumieni, wsypać mąkę i wymieszać. Tak przygotowane składniki połączyć z zupą. Doprawić do smaku solą, pieprzem, suszonym czosnkiem i zagotować. Doprawić do smaku solą, pieprzem, suszonym czosnkiem i zagotować. Podawać z chlebem razowym.
Tysiące przepisów znajdziesz na:
Doradcasmaku.pl
Wymiar liczbowy: 6
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Liść laurowy
Cechy: pełne aromatu zioła i przyprawy
Rozmiar opakowania: 6
Jednostka (tekst opisowy): g