Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Zawiera
Gorczyca: Zawiera
Format oznakowania alergenów: Wielkie litery
Barwniki: Nie zawiera
MSG (glutaminian): Nie zawiera
konserwanty: Nie zawiera
cukier
sól jodowana
regulator kwasowości (octany sodu)
kwas (kwas cytrynowy)
skrobia
czosnek* (4,6%)
błonnik cytrusowy
LAKTOZA
natka pietruszki* (3,9%)
szalotka* (3,3%)
olej palmowy*
pomidory* (2,2%)
cząber
mielona GORCZYCA
pieprz
papryka zielona* (1,1%)
cebula* (1,1%)
papryka*
szpinak*
sok z cytryny*
aromaty
Zioła i przyprawy13,5%, w tym zioła 5,6%
*Uprawiane w sposób zrównoważony
Tekst dotyczący alergenów: Może zawierać gluten (zboża), jaja i seler.
Wymiar liczbowy: 9
Pozostałe informacje: Jedna porcja** zawiera: 550 kJ 131 kcal 7%*
W 100 ml: 1832 kJ/437 kcal
*% referencyjnej wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
**1 porcja = 30 ml. Opakowanie wystarcza do przygotowania 3 porcji sosu.
Przygotowanie i stosowanie: 1. Wsyp sos sałatkowy do szklanki.
2. Dodaj 3 łyżki stołowe wody, 3 łyżki stołowe oleju roślinnego i dobrze wymieszaj.
3. Gotowy sos wymieszaj z sałatką około 15 minut przed podaniem.
Czy wiesz jak jeszcze można przyrządzić pyszny dip?
Wymieszaj jedną saszetkę z dwiema łyżkami jogurtu typu grecki i dwiema łyżkami majonezu!
Przechowywanie: Przechowywać w suchym, chłodnym i zaciemnionym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Sos sałatkowy grecki
z ziołami z upraw zrównoważonych
bez: konserwantów, glutaminianu sodu i barwników
Rozmiar opakowania: 9
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 3 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: Opakowanie wystarcza do przygotowania 3 porcji sosu.