Opis produktu: Będąc w gościnie często zaglądam do kuchni gospodarzy, tropiąc ich sekretne receptury. Widziałem kurczaka pływającego w ketchupie, miodzie i mieszance korzennych przypraw, który później rozpływał się w ustach - choć podany na stół wyglądał jak przypalony. By nabrał wspaniałego aromatu i pięknego złocistego koloru wystarczyło natrzeć go mieszanką czerwonej, słodkiej papryki, chili, czosnku i kozieradki.
Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Zawiera
Soja: Może zawierać
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
Informacje o dodatkach: pozostały tekst: bez dodatku glutaminianu monosodowego
sól
papryka słodka - 14%
gorczyca biała
czosnek - 5,8%
kolendra
kurkuma
kozieradka - 2,4%
chili - 2%
imbir
cynamon
kmin rzymski
goździki
gałka muszkatołowa
Tekst dotyczący alergenów: Może zawierać jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Przepisy: Udka kurczaka w sosie żurawinowym
Składniki (dla 4 osób): 4 udka z kurczaka, 150 ml śmietanki 18%, 50 ml wytrawnego wina, 1 łyżka żurawiny lub borówki (ze słoika), olej, 4 łyżeczki Przyprawy do kurczaka złocistego Kamis.
Przygotowanie:
1. Każde udko natrzyj 1 łyżeczką przyprawy i odstaw (najlepiej na noc) w chłodne miejsce.
2. Brytfankę do pieczenia oraz każde udko posmaruj olejem, wstaw do gorącego piekarnika i piecz w temp. 180°C przez ok. 1 godzinę, kilkakrotnie polewaj sosem z pieczenia.
Sos: Zlej sos z pieczenia, dodaj śmietankę, wino, żurawinę i podgrzewaj, aż sos lekko zgęstnieje (ok. 5-10 minut).
Wymiar liczbowy: 30
Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Polsce
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Mieszanka przyprawowa.
bez dodatku glutaminianu monosodowego
gwarancja jakości
Rozmiar opakowania: 30
Jednostka (tekst opisowy): g