Opis produktu: Warto wiedzieć
Przyprawa do ryb wzbogaca smak i aromat ryb smażonych, pieczonych, gotowanych oraz z rusztu. Przyprawę można dodać do panierki lub posypać nią bezpośrednio mięso. Doskonale sprawdzi się również do owoców morza, np. krabów, krewetek, homarów.
Nasza przyprawa jest bez dodatku: glutaminianu sodu, substancji konserwujących, barwników.
Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Zawiera
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Sezam: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
Informacje o dodatkach: pozostały tekst: Nasza przyprawa jest bez dodatku: glutaminianu sodu, substancji konserwujących, barwników.
sól
natka pietruszki
cebula
czosnek
gorczyca biała
papryka słodka
cukier
regulator kwasowości: kwas cytrynowy
owoc kolendry
bazylia
tymianek
nasiona kopru
pieprz czarny
korzeń lubczyku
Tekst dotyczący alergenów: Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, seler, orzeszki ziemne i sezam.
Przepisy: Smażony halibut ze szpinakiem
4 porcje, 45 min
Składniki:
- 800 g filetu z halibuta ze skórą,
- 600 g świeżego szpinaku baby,
- 1 pęczek szczypiorku,
- 3 cebule szalotki,
- 100 ml białego wytrawnego wina,
- 50 ml śmietany 36%,
- 50 g kaparów,
- 50 ml Rosołu z kury Kucharek,
- 100 ml oleju rzepakowego,
- 7 łyżek masła,
- 50 ml wody,
- 3 łyżeczki Przyprawy do ryb Prymat,
- 1/2 łyżeczki Czosnku suszonego Prymat,
- szczypta Gałki muszkatołowej mielonej Prymat.
Sposób przygotowania:
Rybę oczyścić, umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Doprawić przyprawą do ryb. Cebule obrać i pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na oleju, podlać winem i zredukować płyn o połowę. Dodać rosół z kury, śmietanę, kapary i gotować, aż sos zgęstnieje. W rondlu przygotować emulsję z wody i 6 łyżek masła, doprawić czosnkiem i gałką muszkatołową. Do emulsji dodać umyty szpinak i gotować około 10 min. Halibuta smażyć od strony skóry, aż się zrumieni. Dodać łyżkę masła i obrócić rybę. Zdjąć z ognia i dusić jeszcze przez około 5 min. Halibuta podawać na aromatycznym szpinaku, polać sosem kaparowym i posypać pokrojonym szczypiorkiem.
Tysiące przepisów znajdziesz na:
Doradcasmaku.pl
Wymiar liczbowy: 20
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Mieszanka przyprawowa do ryb i owoców morza - kompozycja suszonych ziół, przypraw i warzyw.
Cechy: bez dodatku glutaminianu sodu
Rozmiar opakowania: 20
Jednostka (tekst opisowy): g