Produkt został dodany Zamknij
Aby móc zrealizować zamówienie brakuje kwoty 75
Przejdź do realizacji zamówienia
Nowy Prymat Przyprawa do ryb i owoców morza 20 g Zobacz większe

Prymat Przyprawa do ryb i owoców morza 20 g

5901135000666

Nowy produkt

1,69 zł brutto

Dodaj do ulubionych

Opis produktu: Warto wiedzieć Przyprawa do ryb wzbogaca smak i aromat ryb smażonych, pieczonych, gotowanych oraz z rusztu. Przyprawę można dodać do panierki lub posypać nią bezpośrednio mięso. Doskonale sprawdzi się również do owoców morza, np. krabów, krewetek, homarów. Nasza przyprawa jest bez dodatku: glutaminianu sodu, substancji konserwujących, barwników.
w 100 g produktu:
Wartość energetyczna 866 kJ/ 206 kcal
Tłuszcz 4,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g
Węglowodany 28 g
w tym cukry 11 g
Białko 8,9 g
Sól 39,0 g

Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Zawiera
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Sezam: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
Informacje o dodatkach: pozostały tekst: Nasza przyprawa jest bez dodatku: glutaminianu sodu, substancji konserwujących, barwników.
sól
natka pietruszki
cebula
czosnek
gorczyca biała
papryka słodka
cukier
regulator kwasowości: kwas cytrynowy
owoc kolendry
bazylia
tymianek
nasiona kopru
pieprz czarny
korzeń lubczyku
Tekst dotyczący alergenów: Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, seler, orzeszki ziemne i sezam.
Przepisy: Smażony halibut ze szpinakiem 4 porcje, 45 min Składniki: - 800 g filetu z halibuta ze skórą, - 600 g świeżego szpinaku baby, - 1 pęczek szczypiorku, - 3 cebule szalotki, - 100 ml białego wytrawnego wina, - 50 ml śmietany 36%, - 50 g kaparów, - 50 ml Rosołu z kury Kucharek, - 100 ml oleju rzepakowego, - 7 łyżek masła, - 50 ml wody, - 3 łyżeczki Przyprawy do ryb Prymat, - 1/2 łyżeczki Czosnku suszonego Prymat, - szczypta Gałki muszkatołowej mielonej Prymat. Sposób przygotowania: Rybę oczyścić, umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Doprawić przyprawą do ryb. Cebule obrać i pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na oleju, podlać winem i zredukować płyn o połowę. Dodać rosół z kury, śmietanę, kapary i gotować, aż sos zgęstnieje. W rondlu przygotować emulsję z wody i 6 łyżek masła, doprawić czosnkiem i gałką muszkatołową. Do emulsji dodać umyty szpinak i gotować około 10 min. Halibuta smażyć od strony skóry, aż się zrumieni. Dodać łyżkę masła i obrócić rybę. Zdjąć z ognia i dusić jeszcze przez około 5 min. Halibuta podawać na aromatycznym szpinaku, polać sosem kaparowym i posypać pokrojonym szczypiorkiem. Tysiące przepisów znajdziesz na: Doradcasmaku.pl
Wymiar liczbowy: 20
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Mieszanka przyprawowa do ryb i owoców morza - kompozycja suszonych ziół, przypraw i warzyw.
Cechy: bez dodatku glutaminianu sodu
Rozmiar opakowania: 20
Jednostka (tekst opisowy): g
Adres producenta: Prymat Sp. z o.o. ul. Chlebowa 14 44-337 Jastrzębie-Zdrój Polska

30 innych produktów w tej samej kategorii:

heart youtube facebook Checked categories-menu-icon Mobile menu